Pályázatok

rojekt címe: ESZKÖZ ÉS IT VALAMINT ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A VONNÁK TRANS KFT. NAGYKÁTAI TELEPHELYÉN

Kedvezményezett neve:            Vonnak Trans Szállítmányozási és Kereskedelmi Kft.

A projekt címe:                           Eszköz és IT valamint Energetikai fejlesztés a Vonnák Trans Kft. nagykátai telephelyén

A támogatás összege:               35 238 313 Ft

a támogatás mértéke:               70 %

a projekt befejezési dátuma:     2021. 12. 28.

projekt azonosító száma:          VEKOP-1.2.6-20-2020-00297

FELTÉTELESEN VISSZATÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 35,24 MILLIÓ FORINT

Jelen pályázat egy olyan projekt része, melynek legfőbb célja a cég hosszú távú működésének és fejlődésének megalapozása. A fejlesztés eredményeként a cég megfelelő kapacitásokkal rendelkezik tevékenységének érdekében bővülnek a raktározási és a papírfeldolgozás általi beszállítói szolgáltatásai, amelyek ezeken területeken akár 30% növekedést is eredményezhetnek. Ezen tevékenység bővülés eredményeként a vállalat működése biztonságosabbá válik.

A tevékenység bővítése érdekében a vállalkozás jelen pályázat keretén belül a raktározási tevékenységének fejlesztéséhez 3 db targoncát, valamint informatikai eszközöket szerzett be, melynek eredményeként a tevékenységének végzéséhez szükséges, megfelelő mennyiségű és minőségű rakodó eszköz valamint az informatikai háttér áll rendelkezésre. Ezen eszközbeszerzések mellett pedig a projekt tartalmaz egy energetikai fejlesztést is, melynek során egy 11,22 KWp teljesítményű napelemes rendszer került kiépítésre a vállalkozás jövőbeni rezsi költségeinek mérséklése érdekében. A targoncák és az IT eszközök beszerzése, valamint az napelem rendszer kiépítése a vállalkozás életét és működését tekintve jelentős technológiai fejlesztést és megújulást jelent. A fejlesztett tevekénység további bővülése pedig létszám növekedést is eredményezhet. Emiatt a projekt, foglalkoztatásra gyakorolt hatása pozitív előjelű, hiszen segíti a munkaerő megtartását és új munkavállalók alkalmazását is. Ennek számát a munkaerőpiac aktuális adottságai fogják meghatározni.

grafika uj